Traductor de Google

27 de novembre del 2007

sobre evolcions en semblances i altres items en D.G.

 (continuació del tema sobre similituds en d.g,)
_Doncs , ve a rel de que sempre surten els que posen el seu verí a la copa de l´éxit d´alguns productors d´algún progrés o variació en alguna producció …i ja està bé de tant burxar en el mateix tema…,perquè si és cert que molts creatius, investigadors, artistes i altres professionals, no fan precisament alló que es diu fer progressar quelcom que ja existeix, si aporten variació, que també és molt important, ja que així ens adonem de la pluralitat i la diversitat de maneres de veure, de mirar, d´expressar, que ens enriqueix com a persones en la intel·ligència, i ens ajuda a entendre amb major completitud, per a saber conviure millor, el món, cada dia més complexe i més poblat; i és per aixó que cal respectar els drets d´autoria dels que han sabut expresar i explicar, per millorar, variar, diversificar, i eteces similars, algún aspecte de quelcom que ja estava expressat, plasmat, i eteces…
_M´estàs dient que tal vegada, tot el que està ja fet, encara no és complet i que per tant qualsevol variació, millora, especificació, i etceteres similars, no és sinó altra cosa que un pas evolutiu.
_Exactament. Vull dir, que l´excés de creure´s original, d´autoanomenar-se creador, sól ser un defecte i no un dret d´autor, i que no sempre, per no dir quasi mai, les produccions que són semblants a altres realitzades anteriorment tenen una voluntat de còpia, sinó d´expressió diversa, diferent, de vector informacional variacional, a vegades específic, i a vegades molt més eficient que alló pensat, expressat, “creat”, dit, escrit, pintat, dibuixat, dissenyat, i eteces, anteriorment. 
_He, he, he, vaja que tu el que vols és posar pomada allà on molts hi han posat foc…: què els drets d´autor són legítims, que l´esforç de cada innovador o expressador amb éxit cal reconeixer-lo, que no es pot usar el que ha fet un altre i dir que ho has fet tu…, pomada, vaja!
_Doncs encara que sembli ambigu, doncs, Si, si és aixó i No, no és aixó. El que dic es que, els drets d´autor no són per a que els autors es tornin inabastables, intocables. Sovint han de servir per a que també s´els pugui dir, que alló que han fet o expressat, ho han fet perquè hi havia altres anteriorment que havien començat a fer-ho o havien desenvolupat aspectes a partir dels quals ara ell ha fet aixó. Ara que tothom sap informatica o té ordinadors o aparells informàtics, es facil que s´entengui; penseu, sinó, en el sistema d´arxius del S.O. del vostre PC, Mac o màquina que tingueu, i veieu que cada grup d´arxius té una funció concreta, però penjen o depenen d´altres arxius, i que entre tots fan funcionar el sistema de la màquina; a cada nova generació de maquines, d´ordinadors els programes són cada vegada més eficients, millors, i que les versions anteriors de microprocessadors, de programes, d´ordinadors, són, o han sigut fonamentals per a l´existència de les més noves i completes. També és així en la Naturalesa de l´Univers, des d´ alló més petit fins alló més gran, i que sovint alló que es considera gran està format per la suma progressiva d´ elements i estructures més petites; i doncs, per alló més natural, pel que l´ Ecologia i les altres Ciències en han ensenyat de bó, alló natural sol ser el que menys mal fa, i que ja sabem que moltes de les Art-i-ficialitats “creades”, inventades, desenvolupades per la humanitat, han desbordat la mateixa Natura, ocasionant, produint mal al mateix entorn de la humanitat- i no diguem al restant de la Natura planetària-, i ja és hora que la Humanitat s´empassi el seu orgull d´ésser l´espècie dominadora del planeta, ja que per culpa del seu domini, els oracles de la ciència – IPCC, o grup internacional d´ experts científics sobre el Canvi Climàtic, i tants altres- ens estan avisant continuament que la vida al planeta Terra serà molt i molt difícil pels que venen i han de venir, si no posem voluntat a ser més més assenyats, més prudents en l´ús dels sabers tecnològics que els anteriors han desenvolupat…. Aixó crec què és en definitiva pel que clamen els uns i els altres, en aixó de les autories, i venen a dir: si heu de ser autors sigueu-ho amb preparació suficient, amb saber, amb consciència, amb coneixement, amb qualitat, amb prudència, per evitar tants malbarataments actuals i passats, i mals pitjors en els futurs.
_rebufa, noi, si que estàs profund avui
_més aviat transversal, que modestament m´agrada més, i és més econòmic i menys acollonidor, que el que altres fan. i de postres aquest video d´una empresa de gelats, que ens serà esclaridor sobre algunes paradoxes de la publicitat sobre el canvi climàtic.