Traductor de Google

24 de juny del 2013

lògica, mercats i logistiques...(1)

Sobre lògica, mercats i logística d´algunes étiques i morals i altres conclusions:
  • la poesia, la lògica quotidiana i la càbala solen fer jocs i operacions de mots i de números amb els textes.
  • la sabiduria i la intel·ligència popular sovint formen els mots dels diccionaris i són el motor de la economia elemental.
ergo: la poesia, la càbala i la lògica del dia a dia, solen ser tecnologies pròpies de la economia i del llenguatge popular.
_____
  • la poesia deixa de ser elitista quan molts poden ser considerats bons poetes.
  • ser considerat bon poeta depèn de les èlits de la cultura, de la economia i de la política.
ergo: ser bon poeta no depen de saber fer poesia.
_____
  • Al foc, pel resultat consumidor i reduïdor de massa de la seva acció de cremar -acció que ocasiona reaccions oposades entre els éssers vius dotats d´instints vitals i de mobilitat-, se li atribueixen les qualitats de netejador o bé de devastador.
  • normalment una acció devastadora és considerada molt negativa, i una de netejadora positiva, al menys entre els humans. 
ergo: Si el fet de netejar és treure o destruir tot alló que impedeix estar bé o amb higiene en algun lloc, també el foc pot ser higienitzador o ser considerat acció pròpia per a netejar...i al contrari, si el foc que devasta per la seva acció incineradora pot ser higienitzador, la higienització també pot ser considerada una acció devastadora...

Si ser poeta no depen de saber fer poesia, perqué sovint no ens deixen dir lliurement el que pensem?

Si les begudes produides per la fermentació alcohòlica són les més venudes i consumides pels que festegen dates del calendari de tradicionals celebracions amb tolerancia de disbauxes i elevats consumismes, i el consum elevat de productes de l´alcohol té una acció devastadora en els organismes dels éssers vius,  i sobretot en els joves, perquè no hi ha una acció més radical per a impedir la seva venta en aquestes dates? 

Si el foc devasta, perquè aquests dies es deixa i es fomenta que els més joves juguin amb foc? pobres barmans que han de recollir totes les ampolles i burilles que s´han consumit en la vigilia de la festa d´avui!  pobres bombers que hauran de apagar els focs que es calin per la descura d´alguna! pobres mestres i professors que veuran com la sana alegria de la fi de curs i les teories que expliquen són devastades per l´incivisme i la cuchufleta festiva! pobres bacteris,  i altres biopoblacions que pel seu nombre, sociabilitat, o facilitat reproductiva poder ser considerats amenaçadors del benestar o la higiene! pobres terres, marges, jardins i boscos,  que rebran els vòmits dels que prefereixen els excessos!  pobre qui pel liu festiu no veu el que s´amaga darrera dels consumismes de festes populars com la de sant Joäo, Xoan, Juan, Joan, Chuan, Joan, Jean...

Manifest Meridianament Anellat d´en Jos Dri Nir