Traductor de Google

9 de gener del 2015

ch.h.,...

La publicaciò parisina Charlie Hebdó, en la seva seu web, a dos dies de la masacre de la seva plantilla per terroristes, com que no hi ha edició, han posat a tota pantalla sobre fons negre, la frase: "jo soc Charlie" i a continuació un dibuix d'un llapis enarborat en un puny, i a sota el texte : " com que el llapis sempre vencerà a la barbàrie, i ja que ens doneu el vostre suport, perqué la llibertat és un dret universal, nosaltres, Charlie, sortirem per a vosaltres, el proxim dimecres" i dins un recuadre simulant una pàgina, " Charlie hebdó, el diari dels supervivents, dimecres 14/1".
Ha sigut necessària una masacre de tals proporcions en una nació supercivilitzada per a que l'eslogan que ja lluia una publicaciò espanyola i catalana dels anys vuitanta i noranta del segle XX, "el Víbora", que es sotstitulava "comix para supervivientes", torni a definir una publicació humorística, i aquest cop no hi ha riure ni somriure que valgui, tot i que si que hi ha ànim=humor, el negre, que en "el Víbora" era a tot estirar morat o roig...Radicalisme contra radicalisme, peró tal com ha de ser en un món civilitzat, amb els estris de dibuixar i escriure "armats" de raóns!
En solidaritat amb "els companys de professió" de Ch.H.: no hi ha humor que pugui consolar ni esborrar prou la gravetat del drama que han patit, el buit que el terrorisme ha produit no es pot omplir ni amb mots ni amb imatges.
Per veure la portada web de chh anar a : http://www.charliehebdo.fr/index.html
N.B. també per casa nostra hi ha qui té alguna publicació de xarxes que el sotstitula : "l'ofici de sobreviure", tot i que no és humorísta de professió, però s'agafa la vida amb ell...