Traductor de Google

9 de setembre del 2012

La nimfa de sta.Eugènia

Aquest any, per la Festa del barri de sta.Eugènia, l´A.V. ha publicat un conte amb text de Jaume Prat i dibuixos d´en Vicente Huedo, amb que volen crear una nova llegenda localitzada a l´antic poble de sta.Eugènia de Ter, de la qual el personatge protagonista és una "nimfa" o ésser mitològic que viu a les aigues, i l´obra es titula "la nimfa del rec".
Tot i que el caire gràfic i el to narratiu del conte donen més per a la gent gran, aquesta llegenda va ser la protagonista de l´hora del conte a la biblioteca infantil S.Allende del passat divendres. 
Avui diumenge s´ha fet, al migdia, la presentació pública dels autors a la placeta "del poble", en format de "pregó petit" de la festa major del barri. Aquesta placeta està davant d´on hi hagué el temple parroquial del poble, més ençà el mercat del barri i actualment una nova plaça pública, i aquesta, la placeta, en paraules del pintor Vicenç Huedo " va ser en la que vaig pintar el mural en trompe l´oeil de l´històric pas estret de sta.Eugènia...", que va ser, si no vaig errat, la seva primera gran pintura mural - i la que li va proporcionar el lloc de professor de pintura artística mural - , i que tot i desapareguda al derribar el vell edifici que feia de suport mural a la pintura, encara és recordat per molta gent... El video adjunt, us mostra l´ambient de l´acte:
Vicens Huedo, també ha dibuixat el cartell de la festa..., i és que la santa, a qui diu la llegenda que manllevaren els ulls en la tortura, encara té molts servidors, i aquests la serveixen de formes molt variades i a quina més sorprenent. amen!