Traductor de Google

7 d’abril del 2014

un Tapís amb lletres de Col·legi

Desde la darrera setmana de Març, el Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya ha organitzat, conjuntament amb el Cabildo de la Catedral i la Diputació Provincial gironina, una exposició en una sala de la Casa de Cultura de Girona, sobre les Tipografies del Tapís de la Creació, peça de teixit brodat del temps medievals romànics que es conserva a les sales del Tresor del Capítol del temple catedralici de la ciutat. 
la sala Fita de la C.C. amb materials de l' exposició
Aquesta és una mostra del treball, de recerca i de tecnificació sobre les lletres brodades en el Tapís i les seves qualitats de disseny, que han dut a terme tres professionals del Disseny Gràfic entre els que hi ha l'actual degà del C.O.D.G.C. , sr. del Hoyo.
Ha sigut una verdadera làstima que aquesta mostra hagi estat a Girona escassament una setmana, i que a més hagi coincidit en les dates amb altres events de cert relleu a Girona, que li han restat visibilitat; a banda que la premsa gironina ha fet un escadusser lloc en les seves planes a aquesta primera exposició del CODGC a la nostra ciutat, tal vegada pel que abans he esmentat.
Aquesta exposició ha sigut una mostra de valors didàctics i pedagogics indiscutibles, ja que aporta idees bàsiques sobre qué és una lletra, o qué una tipografía o una familia tipogràfica, i la seves relacions amb altres execucions semblants en altres indrets europeus d'aquells temps, sobre les parts que composen els tipus i els glifs de cada familia T, i també sobre la feina de digitalització i actualització per al seu ús en hardware informàtic...i més.