Traductor de Google

24 de gener del 2009

els tres Tombs eren més

-No fa tant que han passat els dia de la benedicció dels animalons, que es sol fer en aquest mes de gener, per les nostres terres, i que es coneix a les comarques barcelonines com " els tres tombs"....
- i què vols dir, que hi hauriem d´haver-hi anat?
-Home!, si m´ho poses així , doncs si, hagués estat bé...
-però bueno, tu no ets dels que et passes tot el dia veient animalons... i encara tens ganes d´anar a la festa de la benedicció dels domestics?
-Anem a pams, aixó de que hem passo el dia entre animals, t´ho fas tu. Jo els que passa és que soc ecolo, i a mi els bixos hem mereixen un respecte; vaja! tota la natura es mereix un respecte!..
-Ei! no acullunis! que jo ja la respecto...
_si, ja es veu, ara precisament que, et volia convidar a veure el reportatge pels videos del Yutube...
-I no seria millor que demà anessin a la esglèsia i possesis un ciri a sant Antoni, el patró dels animalons...
-Jo no soc religiós, i la catolicitat va nomenar a aquell antoni patró de les bèsties, perquè a la seva biogra parlava de la seva història amb els animacs, encara que hi havia molts altres dels catòlics poderosos de la cort Vaticana de Roma, que preferien a aquell famós Francesc d´Assís, que deia alló de "germà llop, germana gallina, etc..."
- i jo també l´hagués preferit, però d´aixó a no voler posar ni una lluminària a la seva capella, no es pot perdonar a qui diu que estima els éssers vius de la natura, que no són plantes ni humans!
- aixó, ara vas de proselitista cató, i mira , tornat racista tú, que els humans sóm tant animals com els animals, només que racionals! No veus que encara esclaten guerres a cada cantonada per quatre beralles per qui vol tenir més raó, i quasi sempre passa que cada part té la seva raó, i poguent entre tots fer la RAÓ, prefereixen la disbauxa de l´enfrontament agressiu...Què trist que encara amb tants segles de "civilitzacions", no hàgim encara aprés a viure la PAU!
- si que estàs nadalenc, a aquestes hores, para que vull fer la migdiada...
- i jo la ....
-deixem´ho per a un altre dia, và...
-cató!
-castefo!

i és que són com criatures!